Dames en heren kleding

Het ontwerpen van dames en heren kleding.

Vindt je het leuk om je eigen kleding te gaan ontwerpen of sluiten de confectie maten niet helemaal bij je maten aan, volg dan een opleiding patroonteken voor volwassenen.  Je leert, op vooraf opgemeten maten basis patronen van rokken, broeken, blouses, sweaters, jassen etc. te tekenen. De patronen rok, broek, voorpand, achterpand en mouw die je zelf op je maat getekend hebt, maken we ook uit stof om te kunnen zien of ze goed passen.  Omdat het belangrijk is te weten welke kleding bij je figuur past zullen we hier ook extra aandacht aan besteden.

Bij een goed passend patroon hoort ook een goede stofkeuze. Tijdens deze opleiding zal ook stoffenwarenkennis aan bod komen. Het doel van de opleiding is dat je instaat bent passende patronen te tekenen op de maten die je opgemeten hebt en de ideeën die je opgedaan hebt middels tijdschriften of andere media toe te passen in je patroon. Daarnaast heb je meer inzicht in de samenstelling van stoffen gekregen, en weet je welk patroon het beste bij jouw figuur past.

Voor deze opleiding heb je wel enige naaiervaring nodig. Begrippen als middenvoor, middenachter, beleg, stofvouw, draadrichting etc. moeten bekend voor je zijn. Als je deze opleiding gevolgd hebt, kun je dit afsluiten met een landelijk examen wat georganiseerd wordt door de organisatie Mode op Maat

Kosten opleiding:

De kosten bedragen éénmalig €30,00 inschrijfgeld. 
Het lesmateriaal bestaat uit 4 mappen. 
Iedere map kost €67,50.
Lesgeld €48,50 per maand.
Lesduur: 1 jaar

Wil je deze cursus afsluiten met een landelijk examen dan zijn de kosten hiervoor €45,00.

Kijk voor de lesdag onder het kopje nieuws, staat deze module er niet bij dan wordt deze in een ander lesjaar verzorgd

dames heren kleding


Copyright © 2017. All Rights Reserved.