Coupeuse

Het ontwerpen van gala/bruids kleding.

Als je de opleiding patroontekenen voor kinderen, dames/ heren, lingerie en couture technieken gevolgd hebt, en deze onderdelen afgesloten hebt met een examen, waarvoor je geslaagd bent, dan heb je het diploma costumière gehaald.

Hier kun je erg trots op zijn want met dit diploma kun je gaan werken in ateliers, in exclusieve dames/heren zaken, bruidszaken, ontwerpen van kleding voor andere, ontwerpen voor modebladen, het geven van naailessen en opleidingen etcetera.

Wil je jezelf nog verder specialiseren dan is de coupeuse opleiding een prima vervolg op bovenstaande opleidingen.

Tijdens deze opleiding wordt dieper ingegaan op de al in de costumière-opleiding behandelde stof.  Je leert het ontwerpen, tekenen en vervaardigen van mantels, colberts, avondkleding en bruidskleding. Ook maak je kennis met het maken van kleding voor bijv. mensen met een afwijkend figuur of een handicap.  Je leert ook bestaande patronen op een gemakkelijke manier te vergroten en te verkleinen. Een klein theoretische gedeelte van deze cursus is kostuumgeschiedenis.  Het is erg leuk om te weten hoe de kleding is ontstaan.  Zoals je weet herhaalt de geschiedenis zich en zeker voor de ontwerpers onder ons is het toch belangrijk om te weten hoe men zich vroeger kleedde.

Het is een leuke en leerzame opleiding, die uit theorie en praktijk bestaat. Deze opleiding kun je afsluiten met een examen van 'Mode op Maat'.

Kosten opleiding:

De kosten bedragen éénmalig €30,00 inschrijfgeld. 
Het lesmateriaal bestaat uit 4 mappen. 
Iedere map kost €67,50.
Lesgeld €49,95 per maand.
Lesduur: 2 jaar

Wil je deze cursus afsluiten met een landelijk examen dan zijn de kosten hiervoor €45,00.

Kijk voor de lesdag onder het kopje nieuws, staat deze module er niet bij dan wordt deze in een ander lesjaar verzorgd

Workshops


Copyright © 2017. All Rights Reserved.